Top 10 al filmelor vazute in 2017

de decembrie 31, 2017
Încă un an, multe filme văzute, încă un top. Am încercat și anul acesta să văd cam tot ce contează sau se preta a fi un 'film bun'. Așadar am făcut și acest an o lista a filmelor văzute, care m-au impresionat cel mai mult. Am ratat și anul asta câteva (Coco, The Shape of Water, Wonder sau Disaster Artist), dar na, când voi avea timp numai pentru mine și filme, îți promit că nu mai ratez vreun film mare: 


top zece filme vazute in 2017

10. Get Out
Jordan Peele are o minte ciudată. Se vede după acest film. Face un film de groază, mister și trimite o săgeata pentru liberalistii albi. Foarte potrivit pentru publicul american, ceva mai puțîn pentru noi, europenii. Dar asta nu-i scade cu nimic din merite. O ora și 45 de minute petrecute cu bine in față ecranului.

9.IT
Un alt horror pe lista mea, dar unul cu adevărat de speriat. Ecranizarea după romanul lui Stephen King și un remake după filmul din 1990 cu Tim Curry, ne redau nouă, celor care nu am citit cartea sau văzut filmul original, o poveste foarte întunecată, spusă cum trebuie de regizor. Dacă ți-a plăcut Stranger Things, vei adoră acest film!

8.Spider-Man: Homecoming
În sfârșit un film care îl arată pe Peter Parker cum îl credeam cu toții! În sfârșit un film care îl arată pe SpiderMan cum îl doream cu toții! Da. Este primul film, de la Spider Man 2 al lui Sam Raimi care este bun și asta spune foarte mult, pentru noi fanii lui Parker și Spidey.

7.Logan
Avem un alt comic-book movie aici! Logan a arătat ceea ce toți vroiam să vedem la Wolverine de când am avut parte de personaj în filmele X Men la început. Pe lângă cel mai bun film cu acesta, a fost cred și cea mai bună interpretare a lui Hugh Jackman pentu mutantul găsit de Xavier. E un western cu mutanți presărat din plin cu înjurături, momente tragice, dar și pe alocuri cu amuzament. Luați aminte Marvel, așa se dozează momentele amuzante, nu că în GotG vol.2...


6.Blade Runner 2049
Una din cele mai bune continuari de filme din 2017 si chiar in foarte multi ani. Un film cum nu mai vedem in zilele noastre. Un nou capitol in povestea Blade Runner, desi cam lent pe alocuri, este cel mai bun SF al anului de departe.

5.Wind River
Mister și un subiect real, întâmplat într-o rezervație amerindiană. Fapte abominabile, suspans și momente grele. Acting bun, regizor și scenariu superb.

4.Silence
A apărut în 2016, dar la noi în România în martie 2017. Deci l-am trecut la acest an și vorbesc de el aici. Locul 4,da! Un film al lui Scorsese despre răspândirea creștinismului în Asia și Japonia. Ceva fantastic și brut(al) cum nu ajung să concretizeze alte filme. Diferențele de opinii între aceste culturi cât și portretizarea Japoniei, au făcut pentru mine să-l pun pe acest loc.

3.Baby Driver
Pe scurt, dacă ești fan muzică și acțiune, asta e filmul tău! E greu de explicat ce se petrece în film, dar să sincronizezi totul pe muzică și mișcări, cred că e mai greu. Mergi la el sau ia DVD-ul, pentru că merită să rămână și în colecția oricui. Instant CLASIC! 

2.Mother!
Cel mai unic film pe 2017, cel mai tupeist si riscant film pe 2017. Cum noi romanii suntem foarte religiosi, filmul va avea un impact mare pentru noi. Ca va fi in bine sau rau, ramane de vazut. Metaforele si partea religioasa sunt super bine expuse, povestea e spusa interesant din punctul de vedere al Mamei Natura. Straturile sale cred ca necesita mai multe vizionari, desi asta e un lucru foarte greu. Vei vedea de ce...

1.Dunkirk
Nolan strikes again! Orice atinge omul ăsta, se preface în aur! Ce să zic de filmul anului!? Muzica pe acel crescendo repetat (Sheppard Tone-ul ales de Hans Zimmer), acting-ul perfect al tuturor actorilor (mai ales că mulți din ei sunt anonimi) și limitarea la minim a efectelor speciale au făcut că încă un film al lui Nolan să fie ridicat în slăvi de toți criticii. Dacă nu mă crezi pe mine, te poți lua după metascore-ul de 94 pe metacritic.com, notă de 8,2 pe iMDB (de la peste 287,000 de persoane) sau rating-ul de 92% pe rottentomatoes.com. De văzut și revăzut anual ;)

Cam asta a fost lista mea. Poate ti-a placut, probabil ca nu, dar sunt sigur ca si tu ai vazut altele care considerai ca merita sa fie pe lista si as vrea sa le aflu si sa le discutam daca se poate. Care au fost primele 10 filme pe 12017 care te-au impresionat? Baga un comment mai jos si scrie macar cateva. Chiar sunt curios :)

Mama! filmelor deranjante

de decembrie 30, 2017
In această perioadă, trăim într-o lume în care majoritatea lucrurilor sunt teribile și nu au nici un sens. Totuși, un film ca Mama! poate totuși să apară și să dezguste publicul. Un film atât de dubios, Rex Reed l-a declarat "Cel mai prost film al secolului". Mama! este un film profund polarizant. Dar asta este doar pentru că a intrat în mainstream. Are actori cunoscuti și este distribuit de Paramount. Odată ce epoca blockbuster-ului dispare, era doar o chestiune de timp pentru ca Hollywood-ul să se întoarcă la rădăcinile sale, pentru a ne aduce înapoi pe la sfârșitul anilor 1960, unde majoritatea filmelor au însemnat ceva. Filme care te cuprind, filme care fortează granița. Capodopera lui Aronofsky este un atac frumos, dar in egala masura terifiant asupra simțurilor tale.

Mother! poster

Jennifer Lawrence și Javier Bardem joacă un cuplu aparent perfect. Bardem este un poet luptător, în timp ce Lawrence tine la casa ei obsesiv. Totul pare frumos si dandy la suprafață. Dar cum vine asta, întrebi? Casa are o inimă! Stiu ca pare ciudat dar eu vorbesc serios! Casa are o inimă ... și organe interne. E o entitate vie. Lawrence joaca pe cineva care vrea să fie o mamă. Casa ei? Ce se întâmplă atunci când fanii adoratori se grăbesc să-l vadă pe Bardem? Vizitatori nedoriti cu toții! Ei distrug casa și împiedică munca lui Lawrence. Acest lucru nu trebuie să mai continue. Pentru a umple aceste goluri din viata lor, Bardem și Lawrence concep un copil. Odată cu trecerea zilelor, lista vizitatorilor devine mai mare și mai mare și mai mare. Cam pe la mijlocul filmului, casa devine un mic oraș de hoți și de intrusi. Dupa aceste spuse, mai bine ma opresc, fiind mai bine pentru tine ca privitor, ai incredere. Pentru că dacă ești deja confuz de ceea ce ți-am spus ... nu știi ce este confuz, prietene. 

Cum poate interpreta cineva acest film...Este filmul in care orice este plauzibil. Aronofsky a intenționat așa. El jonglează multe concepte și critici despre viața însăși. Mama, paranoia, faima, claustrofobia, egoismul, pofta, furia, razboiul, pacea, religia, genul, istoria .. Mama! este tot ceea ce vrei să fie și mai mult. Dacă știi asta atunci cand mergi sa-l vezi, va fi foarte foarte bun. Dacă nu, vei urî fiecare secundă a acestui film și nu am cum sa învinovățesc. Este foarte greu de digerat. Punctul culminant al filmului, este o nebunie foarte bine orchestrată. Prin comparație, Requiem for a Dream este aproape în întregime palpabil. O sa stai pironit în scaun și o sa te gândesti: "E cam mult deja. Ajunge. Mama, continua. Wow. Nu se opreste." Dar aceasta este exact ideeal. Aronofsky nu se lasă până când nu te "face mental". Dar cel puțin pentru a ușura o parte din durere, vezi o mulțime de prim-planuri cu Jennifer Lawrence. Cea mai mare parte a filmului este pe fata ei. În viața reală, ea se află într-o relație cu Aronofsky. Coincidență? Nu, nu e o coincidență. Acesta este semnul unui cineast îndrăgostit în mod nebun cu vedetasa. La un nivel emoțional, asta arată. 

Filme ca acestea mă fascinează. Lipsa lor de decor mă fascinează. Reacțiile publicului mă fascinează. În cea mai bună zi a lui Lars von Trier, el nu ar fi putut crea un film ca Mama! .. și dacă ar fi făcut-o, nu l-ar fi lăsat să fie văzut într-un mall. 8/10

Sursa foto: cinemanews2.com.br

In 2049, Vanatorii de Recompense nu mai sunt ce erau

de decembrie 28, 2017
Am fost fan Blade Runner cand eram mic, nu foarte mare, ca si al filmelor Alien sa zicem, dar mi-a placut mult ideea filmului, inovatia din spatele lui printre altele.

posterul filmului blade runner 2049

Asa ca atunci cand am auzit ca vor sa-l refaca, ma gandeam ca o sa fie ceva genul Terminator 4, 5 sau vreun alt clasic masacrat. Dar l-au pus pe Denis Villeneuve ca regizor si mi-am zis: Meh, nu poate fi slab. Si l-au facut, am fost la el si mi-am zis iar: e mai bun ca originalul!

E un film cum nu mai avem in zilele noastre. Nu e vreun sequel prost, care urmareste sa stabilieasca vreun univers pentru alte continuari sau sa faca vreo legatura cu un alt SF cumva. Fara sa inceapa orice din cele spuse mai sus, acest film a spus doar urmatorul capitol din serie. Unul foarte de sine statator si extrem de bine spus. Tempo-ul e cam lent, dar asa e si Blade Runner-ul original.

Materialul sursa este tratat cu respect, tot ce trebuie din primul gasesti aici in acesta, ca si fan, dar il poti duce si pe tata sau mama la el, cu conditia sa fie fani SF. Nu ai ce zice rau in mare despre acest film.

Agentul K da peste niste secrete ingropate din trecut, care pot ameninta intreaga civilizatie din prezent cu un colaps, moment in care este nevoit sa-l caute pe Rick Deckard, in speranta gasirii unor explicatii. Asta ar fi povestea pe scurt, dar pe lung e mult mai complicat, si crede-ma ca merita mai mult o vizionare a filmului decat sa stau sa turui eu pe aici despre ce si cum si cat e filmul asta.

Actorii sunt foarte buni, dar na, cand il ai pe regizorul Arrival, Prisoners sau Sicario, alaturi de deja super actorii Ryan Gosling, Jared Leto si Robin Wright, nu au cum sa vezi un film mediocru. Imaginile si decorurile sunt extraordinare si ele. Daca ai fost fan Blade Runner, desi mai greu in Romania, acest film e un MUST SEE!

8/10 si astept sa mai treaca ceva timp pentru a-l revedea! Merita fara probleme.


Sursa foto: traileraddict.com

Wind River

de decembrie 27, 2017
Am dat peste el foarte foarte accidental. Uitându-mă după un film bun pe iMDB. Un 'mister bun' mi-am zis. După ce treci de Seven, Usual Suspects, Prestige, Green Mile și filmele lui Hitchcook, ajungi și pe la cele mai moderne și anume Wind River sau The Killing of a Sacred Deer. 

posterul filmului wind river

M-am oprit la primul pentru seară trecută și am zis să văd dacă am răbdare cu el. Și ce mă bucur că am avut. Scenariul este scris de Taylor Sheridan, cel responsabil și de Sicario sau Hell or High Water, cu acest film film încheind trilogia Frontierei Americane. (Sicario și Hell or High Water fiind la granița cu Mexic, iar Wind River la 'granița' cu nativii americani) Numai că Sheridan nu s-a oprit doar la scenariu și a zis să-l și regizeze. Ce bine a făcut !

Filmul spune povestea unui agent FBI(Elizabeth Olsen) care vine într-o rezervație amerindiana pentru a investiga o crimă a unei fete din această locație și este ajutată de un specialist în vânătoare (Jeremy Renner) care la rândul sau caută să-și ispășească niște păcate prin această întâmplare. Se pare că Rener scoate un film foarte bun pe an, după ce apare și la finalul lui 2016 în Arrival. Sper să nu fie coincidențe și să fie un actor foarte bun pe viitor care nu se va pierde în filmele cu super eroi sau francizele Mission Impossible sau Bourne. 

Este un film plin de mister, cu o poveste foarte bună, mai ales bazată pe fapte reale. Ceea ce după ce dai un google să cauți dacă cele scrise la final, sunt adevărate, te fac să apreciezi filmul și mai mult. Sunt destule momente care te fac sa stai cu sufletul la gura si asta din nimic, incat filmul iti creste in ochi pe masura ce se dezvolta si nu dezamageste nici la final. Ce sa mai vrei mai mult?

Avem un film intrigant, captivant și foarte foarte bun. Nu mai știu ce superlative să-i mai atribui. Renner face un rol superb, cum am zis mai sus. Și pe lângă toate acestea, se vede că e un scenariu foarte foarte bine pus la punct, veridic și închegat. 

E clar 8/10 pentru mine și unul din cele mai bune filme văzute anul asta. Good job mister Sheridan!

Sursa foto: Bleedingcool.com

Filmul copilariei noastre

de decembrie 27, 2017
În vremea în care se fac filme după mai orice super eroi, nu putea să lipsească la un moment dat și un film cu Power Rangers!

posterul filmului Power Rangers

Asemenea modei Dark Knight, Dean Israelite, regizorul, a încercat să ducă tonul filmului spre unul destul de gri și real. I-a ieșit până la un punct, dar sincer nu ai cât realism să dai unor copii care ajing în posesia unor puteri supranaturale după care ajung să conducă niște mășînării ascunse în pământ pentru decenii, negăsite de nimeni.

Pentru cei că mine, a fost o plăcere să urmesc Power Rangers pe RTL sau Italia1 când abia apăruse televiziunea prin cablu și să cresc cu acest serial. Era foarte mișto și eram un mare fan al tuturor celor 5 rangeri, mai ales cel verde. Când se și uneau cele 5 “zorduri” și formau robotul imens, luptându-se cu diversele amenințări venite de la Rita, cea care încerca să distrugă pământul, nici nu mai zic cum era...

Aici acțiunea are la baza tot cam aceste personaje doar că Rita e SPOILER ALERT un fost Ranger, la fel ca Zordon(asta e un fel de mentor al celor 5 și vocea ce-i ghidează în față pericolelor ce apar). E interesant să vezi o turnură din asta mai matură așa în aceste povești știute de mic, care în marea lor parte, erau și comice, iar acum sunt cam violente și oameni mor pe ecran.

Alpha 5 era un roboțel cam cheesy dar aici alternandu-i puțîn înfățișarea și cu vocea lui Bill Hader, avem un roboțel destul de mișto. Zordon iarăși e jucat de Bryan Cranston ceea ce foarte cool, iar vrăjitoarea Rita Repulsa e Elizabeth Banks. E o mică diferența de interpretare aici dar de înțeles: ăștia micii, cei 5 actori tineri, par că dau tot ce pot, pentru că na, poate fi un rol care le poate aduce celebritatea (și mă gândesc la tine, Dacre Montgomery care ai apărut în Stranger Things) și Lizzy Banks care prin prisma personajului, e cam ca personajele negative din anii 90, ceea ce e și ea practic.

A fost destul de surprinzător să-l văd și mă gândesc că nu se putea scoate mai mult, pentru că materialul sursă e de așa natură încât să fie cheesy. Ceva interesant că să-i găsesc doar un cuvânt și chiar dacă îi dau 6/10, această călătorie în copilărie a fost mișto.

Sursa foto: imdb.com

RagnaRock, Hartie si Foarfece

de decembrie 05, 2017
Thor-ul nou de la Marvel este în primul rând exact cum credeam: amuzant. Se pare deja că studiourile Disney au abandonst complet un scenariu bun și tensiunea în detrimentul comediei, indiferent cum vine ea.

posterul filmului Thor Ragnarok, partea a 3 a

Mi se pare oricum că Thor a încercat ceva nou aici față de precedntele 2 filme și din cauza a ce dorește Marvel acum. Fiind așa “light” îmi pare că poate merge de minune cu Infinity War, atâta timp cât acesta ar fi foarte “dark”.

Filmul abundă în momente hilare cu Chris Hemsworth în prim plan, lucru menționat și de regizor de la bun început. Partea aceea mai mitologică și shakespeariană, imaginată de regizorul primului Thor, dispare complet. Aici se merge pe amuzamentul către extrem, cu glume din toate părțile: eroi principali sau secundari, personaje negative, comic de moment, comic neașteptat. Mi se pare că oamenii ăștia nu se plictisesc de atâta comicaraie, nici nu mai știu cum să-i zic. Când a apărut Man of Steel și BvS chiar, toți au fost disperați că s-au luat prea în serios și că nu era un moment comic domne. Ei bine, aici nu prea ai momente serioase de atâta amuzament. Sigur, ai acțiune și lupte, că doar e blockbuster, dar ceva serios pus cap la cap, cred că nu depășește 15 minute în total, asta la un film de 2 ore.

E frumos, vine Apocalipsa în Asgard (și aici abundă cu caterincă deja demnă de Scary Movie: apropo-uri la funduri[ass]) și Thor are nevoie de Loki și Hulk pentru a-și salva planeta și semenii. Hella, zeița Morții și cea care ascunde un secret teribil în spate, vine să distrugă planeta lui Odin. După o scurtă lupta, vizibilă și în trailer, Thor (și Loki) ajung(e) pe o planetă destul de dubioasă condusă de un dubioso-amuzanto-metrosexual. Acesta îl transformă în gladiator și îl pune să lupte cu Hulk. Treaba mișto de aici a fost că îl vezi pe Hulk vorbind destul de mult. Trebuia să fie și el menționat la personaje zic. Măcar la fel ca Mark Rufallo.

Nu mai am ce detalia pentru că stric surprizele, atât cât sunt și merită măcar astea. Dar dacă te-ai plictisit de atâta comedie, nu e neapărat vital să-l vezi în cinema zic. Eu credeam că mai prind ceva ponturi, scene sau vreun apropo la Thanos/Infinity War, dar nimic. Mă miră nota prea mare de pe IMDb, pentru că eu îi dau doar 7/10 totuși. E funny și într-adevăr, e funny în alt fel mai bun decât disperatul de Guardians of the Galaxy vol.2, dar oricât încearcă să pară mai indie și diferit, tot rămâne în tiparul Marvel/Disney.

Sursa foto: giantsizeteamup.com
Un produs Blogger.